Skip to main content

Posts

Featured

Travelog Part 7 (Jogjakarta)

Assalamualaikum.
Lama sudah tidak bersua, hihi. So menuju terus la ke tajuk album.
8 Mac 2017 - 11 Mac 2017 keluarga Maryam ke Jogjakarta Indonesia. Kali ni keluarga Maryam goes international haha. Masa persiapan tu AA ada buat announcement pasal in flight bag. AA cakap kalau nak bawak masuk bag dalam flight kena 35L je dan tak kurang 7KG. Yang 35L tu aku syak rules baru, sebab yang 7KG tu memang dah sah-sah ada sebab masa aku travel ke Indonesia aku selalu timbang dekat Malindo Air punya kaunter nak check berat (tak nak timbang dekat AA sebab takut kantoi). So kitaorang gelabah la sebab banyak orang post kat fb dorang disuruh check in bag bagai, dah la mahai. Tapi bila masa sampai airport aku tengok ramai je manusia bawak hiking bag lebih 35L. Aku punya logic AA ni tekankan berat bukan diameter bag, tapi time tu aku standby bawak bag 35L. 
Flight kitaorang pukul 10 pagi camtu sebab taknak rush, memasing before tu kerja so taknak bangun pepagi, aku park kereta dekat parking Kelana Jaya s…

Latest Posts

Travelog Part 6 (Sabah bah)