becoming.befday.jawe

kronologi cerita..


lepas exam accom tu aku,basha,nani,kak su gerak balik...time tu basha dengan nani gigihla nak tapau makanan dulu,,aku taknak sebab aku dah rasa macam senak perut..then siap2 tapau tu makan yong taufu kat bilik aku,,makan2 dengan ien sekali...aku masa tu kira2 duet syiling...ien time tu jugaklah sibuk tanya aku minum air bandung tak...aku pun layankan jelah sebab tengah sakit perut..then lepas maghrib tu basha,noni,unta berkumpul kat bilik kiteorang...aku dah sakit perut giler time tu so macam tak hirau sangat diaorang borak apa..


then time tu sharil lak mesej tanya nak mcd tak..aku dahla gila mcd so aku cakap lah aku nak lagi2 dia nak belanja so aku pun ok jela..tiba2 sharil call aku cakap suruh tunggu budak2 ni beli mcd,,tunggu kt foyer..masa tu ien,noni,unta,basha,nani dah kuar nak pegi tapau makanan,,yang basha ni nak pegi jumpa kak teya bagai...aku memang time tu totally tak expect apa2..


aku sampai foyer aku mesej ien,,then sharil ajak aku lepak kat kerusi depan foyer..masa tu ujan so aku pelik lah budak2 ni pegi mcd time ujan...masa aku duduk borak dengan sharil kat luar aku dah nampak nani kat blok lelaki...so aku diam jelah..then sharil pun cakap jom turun TSS budak2 dah kat bawah...aku pun gerak dengan dia,,turun jek tangga bawah tu kat kolam..aku dapat rasa balingan tepat kat kepala aku...aku dah takut sebab aku pikir benda2 khurafat jatuh atas kepala aku...last2....







nampak tak situasi disitu?? haha..time aku kena headshot tu aku dah tak boleh berdiri tegak kot memang bongkok jela sebab kena tembakan tepung dan telur beserta kicap dengan bebudak neh...haram tol..


lepas headshot tu aku memang redha jek pe yang terjadi,,dengan telur diaorang pecahkan kat kepala aku,,tepung kiri kanan kena attack..kena simbah air bagai..kicap lagi..hadoii..


then turun jek TSS aku nampak atas meja dah tersedia...



nampak tak man u jek yang ada..macam tau2 jek aku minat man u


yang ni odok belikan


yang ni ien belikan,,,air bandung tu unta dengan noni buatkan


muka aku setelah direnovate,,kalau korang tengok muka syahmi malam tu memang jahat giler..dah lama dendam dengan aku..





aku memang tak expect apa2 pasal ni sebab aku ingat budak2 ni tak nak sambut sebab diaorang nak balik awal so aku ok jelah tapi dalam hati sedih jugak..tapi serius weh,,aku terharu sangat2...dahla diaorang plan clean tersangat2 sampai aku tak boleh nak hidu langsung jangan kata hidu nak suspek pun tak boleh...mastermind dia ien dengan yus lah..

dahla masa tu aku senak perut,,bebudak ni plan awal2 sampai ke hari kejadian aku boleh tak perasan..haha,,thanx lah kengkawan..sayang korang..lepas bagi2 cupcakes tu aku pun bagilah cupcakes kat kak su,ejat,meck,cader dan semua yang ada..huhuuh..

malam tu aku dah boleh goreng dah weh,,sebab aku dah kena bancuhan telur dan tepung beserta kicap dan macam2 lagi..bau toksah cite lah sampai meck pun muntah2..heheh..

aku terharu sebab budak2 ni usahakan pe yang aku mintak kat diaorang,,aku mintak rubic stage 2 yang ada lampu2 odok kuar pegi mines tadi cari benda tu..huhu,,thanx lah korang..

the best ever lah korang...credit sekali lagi untuk yus,syahmi,sharil,ien,noni,nani,unta,basha,odok,edlyn,amin,spoket,kak su,ejat,meck,nana sebab sambut becoming befday aku..


p/s : terima kasih semua..sayang semua....

Comments

  1. happy becoming birthday yuna yasir..

    ReplyDelete
  2. hahahaa..padan muka kau na...sakit x sakit..prank tetap prank...kahakahkah

    ReplyDelete
  3. hahah...jht hampa suma..xkesian kat aku tol...

    ReplyDelete
  4. apa nak dikesiankan sgt dgn kau tu we.hehehe...

    ReplyDelete
  5. hahaha..aku nampak dah permainan ko..

    ReplyDelete
  6. ha nampak kan permainan dia kat situ....mulut x leh sawang sgt...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts