SE.vs.SA

Imagine sekarang ptptn bagi kau duet beriban2 sampai tujuh keturunan pun tak habis makan(imagine je tapi jangan mengharap sangat) disebabkan aku ni salah satu student yang menanggung sengsara akibat ketidaktelusan pihak ptptn membayar duet student so aku imagine lah yang satu masa nanti ptptn bermurah hati nak bagi duet lebih kat kiteorang ni. Tapi semua itu dusta belaka, sekarang bukan nak cerita pasal ptptn tapi nak cerita pasal project2 yang aku dah dapat.


SE = SOFTWARE ENGINEERING
SA = SYSTEM ANALYSIS


Aku malas nak cerita pasal kena buat apa dengan projek tu tapi aku nak complain pasal ketidakfahaman aku dan budak2 group aku dengan lecturer2 fac kiteorang.


Lec ni expect kiteorang ni budak pandai yang boleh berfikir sejauh 859km walaupun pada dasar dan hakikatnya kiteorang ni guna enjin vespa je, kalau aku yelah guna enjin vespa kalau budak2 lain aku tak taulah.


Aku stress bila lec suruh buat projek gempak2 tapi kiteorang tak belajar lagi pun pasal subjek tu. So how come we want to develop gempak2 system even u dont teach us? 


p/s : aku dah start benci apa2 yang bermula dengan huruf S







Comments

Post a Comment

Popular Posts